Ontsteking van de voet

Ontstoken voeten zijn erg vervelend. Ontsteking veroorzaakt zwelling en pijn. Het kan zijn dat uw schoenen niet meer passen, of dat de pijn zo hevig is dat u niet meer kunt lopen.

Verschillende soorten ontstekingen
Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten ontstekingen in de voeten kunnen voorkomen. De voet is een anatomisch complex lichaamsdeel. Ze bestaan ​​uit spieren, gewrichten, pezen en kraakbeen. Al deze verschillende onderdelen kunnen vlam vatten. Ontstekingen kunnen worden veroorzaakt door overwerk of chronische ziekten zoals reuma of jicht. Een ontsteking kan lokaal in de voet voorkomen, bijvoorbeeld ter hoogte van het grote teengewricht of ter hoogte van de middenvoetsbeentjes, maar kan ook door de hele voet voorkomen. In ernstige gevallen kan functieverlies optreden. Wanneer dit gebeurt, kunt u uw voeten niet goed belasten of bewegen.

Wat zijn de symptomen van ontstoken voeten?

  • zwelling
  • voetpijn
  • roodheid
  • Een warm en opwindend gevoel
  • Functieverlies (in ernstige gevallen)

Oorzaken van voetpijn
Om een ​​voetontsteking te genezen, moet je eerst de oorzaak kennen. Werk samen met uw arts om eerst te bepalen welk deel van uw voet ontstoken is en of u een chronische ontstekingsziekte heeft. Zodra we dit hebben vastgesteld, zullen we samen met uw arts een behandelplan opstellen om de ontsteking zo snel mogelijk te elimineren en verdere ontstekingen te voorkomen.

Chronische ontstekingsziekten: schoenverzorging
Is de ontsteking in uw voeten het gevolg van een chronische ontstekingsziekte, zoals reuma, bespreek dan met uw arts of (kleine) apparaten in of aan uw schoenen uw klachten kunnen verlichten. Wat u hiervoor gebruikt, varieert van voet tot voet, maar misschien wilt u een snelle behandeling overwegen om de pijn te minimaliseren.

Ontsteking door overmatig gebruik: rust
Als uw voetpijn niet wordt veroorzaakt door een chronische ontstekingsreactie, is overmatig gebruik dat wel. Ontsteking is de reactie van het lichaam op het herstellen van schade. Het is belangrijk om je lichaam de tijd te geven om dit te doen. Met andere woorden: “Kalm alsjeblieft.” Bij uitwendige wonden en infecties is het ook belangrijk om de wond schoon te houden. Controleer dagelijks de voeten en maak de wond zorgvuldig schoon.