Je voeten zijn levenslange trouwe onderdanen. Om ze in conditie te houden verdienen ze regelmatig extra aandacht. Voetverzorging is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen overbodige luxe. Er zijn talloze redenen denkbaar om aandacht te besteden aan je voeten. Ter voorkoming van pijnlijke problemen, voor ontspanning en een verzorgd uiterlijk, maar bijvoorbeeld ook bij veel sporten, een staand beroep of een medische aandoening.

Per week kies ik een bepaalde techniek die ik gebruik in mijn praktijk om u extra informatie te geven.

Deze week: Nagelbeugeltechniek.

Nagels knippen is goed, echter moet je oppassen dat je de hoekjes niet te kort afknipt. Dit kan soms voor een ingegroeide teennagel zorgen. Daarnaast komt het soms voor dat een schoen bijvoorbeeld te veel schuurt, doordat deze te smal of te klein is waarbij de grote teen licht omkeert en de nagelrand op deze manier in de huid drukt. Of wanneer de nagel erg krom is, doordat je wellicht vervelend gewond bent geraakt, kan het voorkomen dat de teennagel aanstalten maakt in te groeien. Vaak gaat het hierbij om de grote teen en wanneer hier de teennagel scheef of krom gaat groeien heeft dit problematiek in de nagelwallen tot gevolg. Gelukkig is dit met de nagelbeugeltechniek op te lossen.

Hoe werkt de nagelbeugeltechniek?

Door middel van een dun metalen draadje, een soort beugeltje, over de teennagel te plaatsen zorg je ervoor dat de zijkanten van de nagel eigenlijk uit de nagelwal worden getrokken, zodat de nagel wel anders moet gaan groeien. Dit is een pijnloze behandeling. Door middel van een soort gel of kunsthars maakt de pedicure de beugel vast, zodat deze stevig bevestigd is en er niet afvalt. Samen met de nagel groeit de beugel gewoon mee, tot het punt is bereikt dat de beugel geen effect meer heeft en de beugel kan worden verwijderd. Indien nodig wordt de beugel nog verplaatst of vervangen, omdat de procedure een tijdje kan duren. Tussentijds wordt het regelmatig in de gaten gehouden door de pedicure. Uiteindelijk is met de verwijdering hopelijk het probleem al opgelost en is je nagel als vanzelf uit je huid getrokken.

Wat is het voordeel van de nagelbeugeltechniek?

De nagelbeugeltechniek voorkomt allereerst dat de nagel er rigoureus wordt uitgetrokken, wat vaak nare schimmelinfecties en veel pijn tot gevolg kan hebben. Of dat er een ingreep aan de nagel wordt gedaan die veel pijn en ontsteking met zich meebrengt. De nagelbeugeltechniek is een vrij natuurlijke manier om met een beetje hulp van een goed te regelen trekkracht via de nagelbeugel, de nagel zo pijnloos mogelijk weer in zijn juiste en pijnloze groeiproces terecht te laten komen. Wanneer dit slaagt is een chirurgische ingreep niet meer nodig en dat bespaart vaak een hoop ellende. Bovendien worden behandelingen via de pedicure soms ook vergoed, wat de nagelbeugeltechniek een goede eerste behandeloptie laat zijn wanneer je merkt dat je last van meestal je grote teennagel krijgt of dat je ziet dat deze ingroeineigingen krijgt.

Heeft u enig ongemak aan uw nagels? Maak dan snel een afspraak. Tel. 06 54 31 40 87, email info@depedicurezaltbommel.nl of maak online een afspraak.