Het uitvoeren van nagelreparaties is eigenlijk ook een soort nagelkunst. Alleen in dit geval bekent het vaak een behandelmethode door een pedicure om afgebrokkelde nagels of tenen waar geen nagel meer op zit te repareren door middel van een nagelprothese. Hier bij wordt gebruik gemaakt van kunstnagels door middel van bepaalde materialen als gel of een hars. Dit is een ideale methode om de schaamte die wellicht heerst over bepaalde nagels weg te nemen. Of wanneer je middels een reparatie aan bijvoorbeeld een ontstoken ingegroeide teennagel je nagel bent kwijt geraakt, kan een nagelreparatie weer voor een mooi en gezond aanzicht van de voet zorgen.

De uitvoering van een nagelreparatie
Vaak komt het voor dat een nagelreparatie wordt uitgevoerd met een gel. Deze wordt in de nailart als mogelijkheid gebruikt om je nagels mooi te maken en kan in dit geval dus voor een volledig nieuwe nagel zorgen in de vorm van een nagelprothese. Doordat het een gel is kan de nagel in het juiste model worden gevormd, waarna het wordt uitgehard middels een UV licht. Zo’n gel zorgt ervoor dat een nagel gedeeltelijk of in zijn geheel weer gerepareerd kan worden. Doordat het product een elastische werking heeft vormt het zich naar de bewegingen van de voet, waardoor het niet als storend wordt ervaren tijdens het lopen.

Voordelen van een nagelreparatie of nagelprothese
Het kan voorkomen dat door bepaalde aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel of een kalknagel, de teennagel aangetast wordt en je niet meer graag met blote voeten rondloopt. Je zal ze niet snel met sandalen zien lopen. Met behulp van een nagelprothese kunnen ook deze nagels verfraaid worden en zelfs weer versierd worden met nagellak alsof is het een eigen natuurlijk nagel. Daarnaast is de kunstnagel ook nog eens medisch verantwoord, doordat het ervoor zorgt dat de oorspronkelijke nagelwallen in stand wordt gehouden en daarnaast voorkomt het dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien. Dus de pedicure verbetert met een nagelprothese niet alleen je voetaanzicht, maar zorgt er zo ook voor dat blijvende nagelmisvormingen- of ingroeiing voorkomen worden. Het geeft een heel natuurlijk resultaat, zodat nep en echt bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Heeft u kapotte nagels? Maak dan snel een afspraak. Tel. 06 54 31 40 87, email info@depedicurezaltbommel.nl of maak online een afspraak.