Eczeem op de voeten is geen aandoening op zichzelf. Het is echter een symptoom van huidschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd. Schimmelinfecties aan de huid van de voet worden het meest gezien tussen de tenen. De medische benaming hiervoor is dermatomycose of tinea pedis

Zwemmerseczeem wordt gekenmerkt door grijs-witte huidschilfertjes, een rode huid op de voetzool welke soms sterk begrensd kan zijn en een witte uitslag tussen de tenen. Ook kunnen er fissuren (scheurtjes of kloofjes) ontstaan tussen de tenen. Een schimmelinfectie is goed te behandelen. Beter is het echter om het te voorkomen door bijvoorbeeld niet op blote voeten te lopen in openbare ruimten zoals zwembaden en sauna’s.

Zwemmerseczeem (of huidschimmel) op de voet is goed te behandelen. Het is wel belangrijk dat u er tijdig bij bent en dat u bereid bent uw voeten dagelijks te behandelen. De medisch pedicure kan een biopt afnemen van uw huid. Middels een onderzoek wordt er vervolgens gekeken of er sporen van schimmels aanwezig zijn. Op basis van dat onderzoek ontvangt u advies. Voorkomen is beter dan genezen en dat is zeker van toepassing bij een schimmelinfectie. Raadpleeg daarom altijd tijdig de pedicure als u last heeft van eczeem op uw voeten.

Heeft u last van eczeem op de voeten? Maak dan snel een afspraak. Tel. 06 54 31 40 87, email info@depedicurezaltbommel.nl of maak online een afspraak.